Despre mine

Alexandru Giurgea scoate oamenii din minti de la varsta de 2-3 ani, atunci cand a inceput sa vorbeasca

Apoi, 18 ani mai tarziu, a devenit antrepenor in domeniul IT. Acolo a construit multe lucruri frumoase alaturi de colegii sai, timp de peste 16 ani, in care au produs software cu ajutorul caruia agentiile de turism din Romania isi pot usura activitatea. Daca ai calatorit vreodata apeland la o agentie de turism, sunt sanse de 81% ca softul lor sa fi avut grija de vacanta ta (procentul e o gluma, n-am de unde sa stiu asta).

Dupa ce a scos din minti pe toata lumea, incluzand pe fosta nevasta, s-a gandit ca ar fi bine sa invete cum sa scoata oamenii din minti intr-un mod stiintific si, in prezent, este licentiat in psihologie al Universitatii din Bucuresti.

De atunci, organizeaza periodic ateliere online si offline pe tema imbunatatirii calitatii vietii, plecand de la premisa ca oamenii au nevoie de lucruri simple, la indemana si fara bazaconii.

Cand este intrebat, afirma ca a fost un tocilar toata viata, in prezent citind 1.53 carti pe saptamana, despre psihologie, psihoterapie si business.

Crede cu tarie, in educatia permanenta, ca o cheie in mentinerea unei minti proaspete si unei atitudini pline de vitalitate si energie.

Tehnica lui preferata in cadrul atelierelor este terapia ACT (Acceptance and Commitment Therapy), dar studiaza permanent (ca orice geek obsesiv, pasionat de informatie de calitate) si alte forme de terapie, in prezent fiind in formare ca psihoterapeut in cadrul Scolii de Psihoterapie Scurta Strategica de la Arezzo, Italia.

Provocarea lui curenta este sa invete pe cat mai multi oameni cum sa isi cultive "Flexibilitatea psihologica" - un termen introdus de Steven Hayes - factor care sta la baza starii de bine (sau a lipsei acesteia) resimtite de fiecare dintre noi.

Alexandru a pendulat toata viata intre extreme, acest lucru permitandu-i sa inteleaga mai usor perspectivele celorlalti si sa ii indrume "pe nesimtite" catre calea potrivita fiecaruia.

Uneori narcisic si vanitos, alteori altruist pana la a uita de sine, cauta sa inteleaga cat mai bine posibilitatile in orice situatie si sa gaseasca drumul potrivit acelui context. Alexandru poate fi un ghid bun catre imbunatatirea calitatii vietii si descoperirii de sine. Unul dintre profesorii sai i-a spus astfel, intr-o zi:

"Ai o agresivitate combinata cu foarte mult bun simt, care te va duce departe pe drumul asta"

Acest lucru i-a dat incredere ca ceea ce face - pe nesimtite si fara bazaconii - este ceea ce trebuie pentru un act psihologic de calitate.

In prezent locuieste in Bucuresti, unde isi desfasoara intreaga activitate.