July 29

Abandonarea si acceptarea

Drumul spre fericire

0  comments

Vin momente in viata cand ni se pare ca suntem foarte jos. Fie ca e o cearta cu un prieten bun, cu partenerul de cuplu, fie ca sunt probleme de serviciu, uneori ni se pare ca “lucrurile nu merg asa cum trebuie”. Atunci ego-ul se identifica instantaneu cu problema respectiva si ne face sa credem ca e o parte din noi. De fapt este doar o situatie de viata exterioara noua. Tendinta mintii inconstiente este sa compare experienta trecutului si sa dea acelasi tipar de reactii pentru prezent cu scopul de a intui viitorul. Drumul spre linistea interioara presupune 3 alternative in orice moment am fi:
– schimbarea situatiei printr-o actiune posibila in acest moment
– iesirea din situatie printr-o actiune posibila in acest moment
– acceptarea situatiei asa cum este in acest moment
Pentru primele doua lucrurile nu trebuie transformate intr-o planificare continua a viitorului si amanare a actiunilor din prezent. In general societatea este programata la nivel inconstient sa ii fie teama de esec. Dar din esecuri putem invata, mai ales din pasi mici catre scop.
Acceptarea situatiei este putin mai inselatoare. Tendinta multor oameni este sa se lamenteze si sa accepte situatia. De exemplu sa zicem ca am intrat intr-o mlastina. Acceptare nu inseamna sa avem o atitudine de genul “Ooo am intrat intr-o mlastina, sa accept pe deplin momentul prezent si sa astept”. In acel moment de fapt negam prezentul si ne mutam in viitor, in speranta ca situatia se va schimba fara sa facem nimic. Detasarea fata de situatie si acceptarea inseamna sa constatam cu adevarat ce se intampla, sa ii spunem “da” situatiei si sa nu o respingem prin lamentari de tipul “vai dar nu meritam sa ajung in mlastina”. Prin detasare putem sa vedem acei pasi mici, poate un copac de care sa ne folosim pentru a iesi din noroi. In momentul in care ne abandonam in fata prezentului, viata incepe sa curga prin noi cu un flux de energie de care nu ne stiam capabili sa il continem. In momentul in care nu opunem rezistenta prezentului incepem sa curgem odata cu viata. Repetitia acestor 3 alternative in orice moment ne va duce tot mai aproape de destinatia noastra finala.

S-ar putea sa-ti placa si alte articole:

SaaS vs One-time-fee

SaaS vs One-time-fee

Spune-mi parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}